ALL-INCLUSIVE SCHOOL: PAȘII DE URMAT!

Colegiul Universitar Leuven-Limburg din Leuven a găzduit a treia reuniune transnațională a proiectului Erasmus + "Școala All-Inclusive"

În perioada 2 - 3 octombrie, Colegiul Universitar Leuven-Limburg din Leuven – UCLL (Belgia) a găzduit partenerii străini ai proiectului " All-Inclusive School" (KA2 Parteneriat Strategic), cofinanțat prin programul Erasmus + al Uniunii Europene.

Reuniunea a avut loc la Catedra de formare a profesorilor din campusul UCLL Hertogstraat în Heverlee-Leuven. Partenerii proiectului: Irecoop Emilia Romagna, Archilabo, și Institutul Tehnologic “Ignazio Calvi” din Bolonia and Finale Emilia (Italia), Colegiul Huerta Santa Ana din Sevilia (Spania), Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vaslui (România) s-au întâlnit pentru a discuta progresele realizate cu privire la rezultatele proiectului; partenerul german Landkreis Kassel din districtul Kassel nu a putut participa la reuniune.

UCLL, coordonatorul rezultatului IO1 ALL-IN-IDENTIKIT – reprezintă o cercetare pentru dezvoltarea profesorului European incluziv – s-au prezentat constatările finale ale analizei cercetării și s-a explicat structura profilului (IDENTIKIT-ului). Rezultatul a constat într-un raport detaliat care a compilat toate etapele realizate pentru realizarea produsului final. Un rezumat al raportului a fost întocmit pentru a compune setul ALL-IN-IDENTIKIT, care va fi tradus în diferite limbi partenere. Setul include metodologia studiului și rezultatele cercetării. Aceasta include o compilație de strategii și metodologii de predare suplimentare față de instrumentele digitale utilizate de către profesori din țările partenere participante.

IRECOOP, coordonator al rezultatului IO2 ALL-IN TEACHER KIT – un ghid practic axat pe utilizarea strategiilor de cooperare didactică și incluzivă și pe instrumentele care susțin profesorul/educatorul incluziv – a prezentat structura setului/kitului dedicate cadrelor didactice, precum și actualizări privind datele pe care aceștia le-au colectat de la profesori în ultimele câteva luni. În plus față de prezentarea kitului pentru profesori sub formă de draft s-a menționat, de asemenea și calendarul de pretestare și testare pentru perioada ce va urma, la nivelul școlilor implicate în proiect, din cele cinci țări partenere.

ARCHILABO, coordonator al rezultatului IO3 ALL-IN-SOCIAL BOOK CREATOR – o aplicație web gratuită pentru crearea unei Cărți sociale (Social Book) deschise, inclusive și accesibile – s-au prezentat actualizări pe versiunea Alpha a aplicației, inclusiv feedback-ul colectat de la parteneri în ultimele săptămâni. Mai mult decât atât, s-a acordat o explicație detaliată diferitelor funcții ale aplicației și a modului de utilizare al acesteia în lucrul cu profesorii și elevii.

În plus, partenerii au discutat despre strategia de diseminare cu accent pe diseminarea rezultatului IO1. Faza de pre-testare și testare a kitului pentru profesori și realizarea Cărții Sociale, aprofundarea procedurii de colectare a datelor și stabilirea termenelor.

În a doua zi a reuniunii, partenerii s-au axat pe platformele de comunicare, evaluând funcționalitatea site-ului web și a platformei eTwinning.

eTwinning a fost prezentat de partenerul spaniol de la Colegio Huerta Santa Ana. S-au argumentat posibilele funcționalități ale platformei cu privire la proiectul All Inclusive School. Partenerii au convenit asupra unui plan de vizibilitate pentru integrarea și promovarea eTwinning în rândul profesorilor și al părților interesate..